Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Partnerséget ép ítünk Európai Unió
content top

Kiállítás megnyitó és könyvbemutató

Kiállítás megnyitó és könyvbemutató a Fórum Intézetben

A Fórum Kisebbségkutató Intézet három magyarországi partnerével (A kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány, Budapesti Corvinus Egyetem Innovációs Központ, Interregio Fórum Egyesület) közösen, Sociography címmel az elmúlt egy évben az Európai Unió Határon átnyúló együttműködés a magyar–szlovák határ mentén program keretében valósította meg azt a projektumot, amely a szociográfia fontosságára hívta fel a figyelmet a magyar–szlovák határ mindkét oldalán.

A somorjai rendezvényen, melyre 2013. január 16-án került sor,  Nagy Myrtil, a program szakmai koordinátora nyitotta meg a fotókiállítást, majd Tóth Károly és Végh László szerkesztők mutatták be a szociográfiai novellákból összeállított kötetet.

Szlovákiából a szociográfia kategóriában Molnár Kriszta harmadik helyezettként Csak hogy tudjuk, mi mindennek köszönhető az Élet c. írásáért részesült elismerésben.

A szociofotó kategóriában többen is díjazottak voltak: Gyetvai Zoltán Az én Gömöröm c. sorozatáért a képsorozat kategóriában az első helyen végzett, az egyedi képek kategóriában Virágh Mária az első helyen, Botta Anikó és Toldi Zorán pedig megosztott második helyen végeztek. Különdíjban részesült Haraszti Gyula: Tízórai szünet az iskolaudvaron c. fotója.

A Magyar Interaktív televízió tudósítása a kiállítás megnyitójáról

 

A Magyar Interaktív Televízió tudósítása a könyvbemutatóról

 

 

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük