Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Partnerséget ép ítünk Európai Unió
content top

Lezárultak a pályázatok

A Szociográfia, szociofilm és szociofotó a magyar–szlovák határ mentén elnevezésű pályázat 2012. június 20-án lezárult. A pályázatra sok pályamű érkezett minden kategóriában. Ezúton is köszönjük a pályázóknak a nagyszerű és értékes anyagokat.

A kategóriánként négytagú zsűri augusztus közepéig elbírálja a pályaműveket. Ünnepélyes eredményhirdetés, filmszemle, fotókiállítás és könyvbemutató 2012 őszén várható. A díjazottak emlékplakettet kapnak, és a szervezők hozzájárulnak a pályaművek későbbi publikálásához, filmfesztiválokon vagy fotókiállításokon való szerepeltetéséhez, fordításához.

A zsűri:

  • Őrszigethy Erzsébet, elnök (Szociográfus író. Fontosabb könyvei: Birsalmasajt (1995), Asszonyok férfisorban (1986), A nép keveredik, a falu kerekedik – Találkozások Környén (2006), A Magyarország felfedezése könyvsorozat szerkesztője).
  • Filep Tamás Gusztáv, tag (művelődéstörténész, magyarországi kisebbségkutató és művelődéstörténész a (cseh)szlovákiai magyar irodalom-, sajtó-, valamint eszmetörténet kutatója).
  • Végh László, tag (szociológus, a Fórum Kisebbségkutató Intézet könyvtárának, a Bibliotheca Hungaricanak és a levéltárának igazgatója).
  • Liszka József, tag (etnológus, a Fórum Kisebbségkutató Intézet komáromi Etnológiai Központjának igazgatója, szakterülete az európai etnológia, néprajz, interetnikus kapcsolatok és interkulturális kommunikáció, szakrális kisemlékek, tudománytörténet).
  • Czibula Csaba, elnök (televíziós, a DS TV és a hirek.sk főmunkatársa, a Duna TV és STV munkatársa, a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetségének elnöke).
  • Füredi Zoltán, tag (vizuális antropológus, a Dialektus Fesztivál alapító igazgatója, a Palantír Film Alapítvány elnöke, a Docuart kocsiszín vezetője.Fontosabb filmjei: Északföld, A hagyaték, Mr. Acélbalta és a varázslatos aktatáska, Relatív gyorshajtás, Szia Nagyi, jól vagyunk!, Villanegyed, A főbusó).
  • Marossy Géza, tag (operatőr-rendező, a Duna TV munkatársa. Hazai és külföldi televíziók, produceri irodák munkatársa. A világ több mint hatvanöt országában forgatott. Számos film operatőre, rendezője).
  • Lovász Attila, tag (médiaszakember, a Szlovák Televízió magyar adása és a Patria Rádió igazgatója).
  • Lengyel György, elnök (Szociológus, a Tudományok doktora, a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia doktori iskola vezetője. Egyebek közt szociográfia, szociofotó oktatásával is foglalkozik).
  • Figuli Judit, tag (tizenöt éve foglalkozik fotózással. Fontosabb kiállításai: fotóriporteri kiállítás roma művészekről, portrékiállítás a Míves Üvegstúdió Galériában, Nők a falon társkiállítás, a 15. Csángó Bálon a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány által szervezett kiállítás).
  • Somogyi Tibor, tag (fotográfus, szlovákiai médiák munkatársa, számos szociofotósorozat szerzője).
  • Nagy Myrtil, tag (etnológus, a Fórum Kisebbségkutató Intézet szakelőadója, Arany A. László szociofotóinak feldolgozója).

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük